Ga terug
Bulgaarse Banitsa met Feta

Bulgaarse Banitsa

Ontdek de heerlijke smaak van Bulgaarse banitsa - een verrukkelijke traktatie gevuld met romige feta kaas!
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Bulgaars
Porties 6 porties
calorieën 280 kcal

Ingrediënten
  

  • 30 gram boter
  • 4 eieren
  • 125 gram magere yoghurt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 8 vellen filodeeg
  • 200 gram feta kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C, hetelucht 180°C, gasstand 4.
    30 gram boter
  • Vet een ronde ovenschaal van 20 cm in met boter. Klop in een mengkom voorzichtig de eieren, yoghurt en olie samen.
    4 eieren, 125 gram magere yoghurt, 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Leg een vel filodeeg op je werkoppervlak en besprenkel het met wat van het eimengsel en de yoghurt. Strooi er wat feta overheen en rol dan het deeg op vanaf een van de korte zijden, zodat je een soort sigaarvorm krijgt. Herhaal dit met de resterende vellen filodeeg, draaiend met de rollen tot de schaal vol is. Schenk eventueel overgebleven eimengsel en yoghurt in eventuele tussenruimtes in de spiraal en verdeel dan wat klontjes boter over de bovenkant
    8 vellen filodeeg, 200 gram feta kaas
  • Bak gedurende 45 minuten, of tot het gerezen en goudbruin is.
  • Haal uit de oven, dek af met een schone doek en laat afkoelen tot het warm is.
    Serveer in punten gesneden.
Trefwoord Banitsa, Bulgaars eten, Bulgaars gerecht, Bulgaars ontbijt, vegetarisch