Verwijder de kern van de koolkrop
1 kool
Plaats de hele kool in een grote pot met kokend gezouten water. Bedek en kook gedurende 3 minuten, of tot de koolbladeren zacht genoeg zijn om individuele bladeren af te trekken.
1 kool, zout
Haal de kool uit het water en trek, wanneer het koel genoeg is om vast te pakken, 24 bladeren af.
1 kool
Als de bladeren koel genoeg zijn om vast te pakken, gebruik dan een schilmesje om de dikke middennerf van elk blad weg te snijden, zonder helemaal door te snijden.
Hak de overgebleven kool fijn en leg het op de bodem van een grote ingevette ovenschaal.
Pak een middelgrote koekenpan en bak de fijngehakte lente-ui, wortels en rijst in 1 eetlepel olie
1 bosje lente-uitjes, 0,5 kopje ongekookte rijst, 1 middelgrote wortel
Voeg 1 kopje bouillon of water toe en roer tot het vocht is opgenomen. Laat afkoelen en doe het mengsel over in een grote kom.
1 kopje bouilion (of water)
Voeg kalfsvlees, varkensvlees, zout, peper, peterselie en munt toe en meng goed, maar niet te veel, anders wordt het vlees taai.
750 gram kalfsvlees, 750 gram varkensvlees, zout, zwarte peper, 1 eetlepel peterselie, 1 theelepel munt
Plaats ongeveer 1/2 kopje vleesvulling op elk koolblad. Rol van je af om het vlees in te sluiten.
Vouw de rechterkant van het blad naar het midden en vouw vervolgens de linkerkant. Je krijgt iets dat op een envelop lijkt.
Rol opnieuw van u af om een nette rol te maken.
Verwarm de oven voor op 175°C. Plaats de koolrolletjes op de gehakte kool in de ovenschaal of Nederlandse oven en breng elke laag op smaak met zout en peper. Giet voldoende tomatensap over de rolletjes zodat het de ovenschaal bedekt.