Ga terug
Bulgaarse Moussaka - Bulgaars recept

Bulgaarse Moussaka

Ontdek de verrukkelijke wereld van Bulgaarse Moussaka - een evenwichtige mix van smaken in een licht en smakelijk gerecht!
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Bulgaars
Porties 3

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg aardappels in blokjes gesneden
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui in blokjes gesneden
  • 2 wortelen in stukjes gehakt
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 3 tomaten geraspt is dit ongeveer gelijk aan 1,5 kopje
  • 1 theelepel tijm
  • 2 kopjes magere yoghurt
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 eieren

Instructies
 

  • Verhit olijfolie in een grote pan.
    5 eetlepels olijfolie
  • Voeg de ui toe en roerbak tot het glazig is.
    1 ui
  • Voeg het gehakt toe en roerbak tot het van kleur verandert.
    300 gram rundergehakt
  • Voeg de in blokjes gesneden wortels en aardappelen toe en roerbak nog een paar minuten.
    1 kg aardappels, 2 wortelen
  • Voeg het paprikapoeder en de geraspte kaas toe en meng het goed.
    1 theelepel paprikapoeder, 3 tomaten
  • voeg een kopje water toe.
  • Voeg zout, peper en tijm naar smaak toe en meng.
    1 theelepel tijm
  • Giet het mengsel in een geschikte ovenschaal en bak voor 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden celcius

De saus

  • meng in een kom: yoghurt, eieren, bloem en zout en klop tot een gladde massa,
    2 kopjes magere yoghurt, 3 eieren, 1 eetlepel bloem
  • Giet het mengsel over de ovenschaal.
  • Plaats de schaal terug in de oven en bak tot lichtbruin.
Trefwoord Bulgaars diner, Moussaka