Bulgaarse Moussaka
Ontdek de verrukkelijke wereld van Bulgaarse Moussaka - een evenwichtige mix van smaken in een licht en smakelijk gerecht!
Voorbereidingstijd 25 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Bulgaars
- 1 kg aardappels in blokjes gesneden
- 300 gram rundergehakt
- 1 ui in blokjes gesneden
- 2 wortelen in stukjes gehakt
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 3 tomaten geraspt is dit ongeveer gelijk aan 1,5 kopje
- 1 theelepel tijm
- 2 kopjes magere yoghurt
- 1 eetlepel bloem
- 3 eieren
Verhit olijfolie in een grote pan.
5 eetlepels olijfolie
Voeg de ui toe en roerbak tot het glazig is.
1 ui
Voeg het gehakt toe en roerbak tot het van kleur verandert.
300 gram rundergehakt
Voeg de in blokjes gesneden wortels en aardappelen toe en roerbak nog een paar minuten.
1 kg aardappels, 2 wortelen
Voeg het paprikapoeder en de geraspte kaas toe en meng het goed.
1 theelepel paprikapoeder, 3 tomaten
voeg een kopje water toe.
Voeg zout, peper en tijm naar smaak toe en meng.
1 theelepel tijm
Giet het mengsel in een geschikte ovenschaal en bak voor 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden celcius
De saus
meng in een kom: yoghurt, eieren, bloem en zout en klop tot een gladde massa,
2 kopjes magere yoghurt, 3 eieren, 1 eetlepel bloem
Giet het mengsel over de ovenschaal.
Plaats de schaal terug in de oven en bak tot lichtbruin.
Trefwoord Bulgaars diner, Moussaka