Ga terug
Bulgaarse Kavarma - recept

Bulgaarse Kavarma

Ontdek de onweerstaanbare smaak van Bulgarije in deze verrukkelijke kavarma-stoofpot met sappig varkensvlees en smaakvolle groenten!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Bulgaars
Porties 4 personen
calorieën 570 kcal

Ingrediënten
  

  • 750 gram varkenshaas
  • 1 ui
  • 4 stuks prei
  • 5 champignons
  • 2 winterpenen
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 0,5 kopje witte wijn
  • 0,5 kopje zonnebloemolie
  • 0,5 theelepel gemalen komijn
  • 2 laurierblaadjes
  • zout
  • peper

Instructies
 

Voorbereidingen

  • snijd de varkenshaas en paprika in blokjes.
    750 gram varkenshaas, 1 rode paprika
  • hak de ui in fijne stukjes
    1 ui
  • snij de prei in ringen
    4 stuks prei
  • snij de winterpeen en champignons in plakjes
    2 winterpenen, 5 champignons
  • hak de tomaten in middelgrote blokjes
    2 tomaten

Bereiding

  • Maak een droge rub met de komijn, oregano, zout en peper.
    zout, peper, 0,5 theelepel gemalen komijn
  • Wrijf het varkensvlees grondig in met de kruidenmix.
    750 gram varkenshaas
  • Verhit ¼ kopje zonnebloemolie in een zware koekenpan en bruin de varkensblokjes aan alle kanten. Voeg de wijn toe om de pan te deglaceren, verlaag het vuur en laat ongeveer 5 minuten sudderen. Haal uit de pan en zet opzij.
    0,5 kopje witte wijn, 0,5 kopje zonnebloemolie, 750 gram varkenshaas
  • Verhit de andere ¼ kopje olie en bak de uien, champignons, paprika en wortels gedurende ongeveer 5 minuten. Giet ½ kopje water in de pan en kook ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur, tot de groenten zacht zijn en de meeste vloeistof is opgenomen. Voeg de gehakte tomaten toe en laat 5 minuten sudderen.
  • Combineer alle ingrediënten en doe ze in een aardewerken pot, voeg de prei toe.
  • Bedek de schotel met het deksel en plaats het in een voorverwarmde oven op 250 graden Celsius gedurende ongeveer drie uur.

Notities

Je kunt dit gerecht ook in een slowcooker maken in plaats van de oven.
Trefwoord Bulgaars diner, Bulgaars gerecht, Bulgaars stoofpotje